Kuhinjica
12. 12. 2022. 06:00 0
Gulaš od soje: Gurmanski ručak za celu porodicu
Ovaj obrok možete poslužiti uz bareni krompir, testeninu ili pirinač i sezonsku salatu.
Sastojci:
300 g soje u komadićima,
400 ml pasiranog paradajza,
3 glavice crnog luka,
3 čena belog luka,
1 praziluk,
2 šargarepe,
2 kašike suvog biljnog začina,
2 kašičice suve začinske paprike,
100 ml ulja,
tucana ljuta paprika (po želji),
so,
biber.
Priprema:
Komadiće soje prelijte vrelom vodom u koju ste sipali kašiku suvog biljnog začina i ostavite da odstoje desetak minuta, pa ih ocedite i stavite sa strane.
U šerpu sipajte ulje, dodajte oljušten i iseckan crni luk i praziluk, pa dinstajte dok ne postanu staklasti. Dodajte očišćenu i izrendanu šargarepu i očišćen i iseckan beli luk, dinstajte još dva-tri minuta, pa spustite komadiće soje, prelijte ih pasiranim paradajzom, dodajte malo vode i kuvajte oko 40 minuta. Ukoliko je potrebno, dolivajte vodu.
Pred kraj kuvanja u gulaš dodajte začinsku papriku, so, još jednu kašiku biljnog začina i tucanu ljutu papriku ukoliko volite pikantniji gulaš. Poslužite uz bareni krompir ili krompir pečen u rerni, pirinač ili testeninu i sezonsku salatu.
Komentari 0
ostavi komentar