Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

12. 12. 2022. 06:00 0

Gulaš od soje: Gurmanski ručak za celu porodicu

Ovaj obrok možete poslužiti uz bareni krompir, testeninu ili pirinač i sezonsku salatu.

Sastojci:

300 g soje u komadićima,

400 ml pasiranog paradajza,

3 glavice crnog luka,

3 čena belog luka,

1 praziluk,

2 šargarepe,

2 kašike suvog biljnog začina,

2 kašičice suve začinske paprike,

100 ml ulja,

tucana ljuta paprika (po želji),

so,

biber.

Priprema:

Komadiće soje prelijte vrelom vodom u koju ste sipali kašiku suvog biljnog začina i ostavite da odstoje desetak minuta, pa ih ocedite i stavite sa strane.

U šerpu sipajte ulje, dodajte oljušten i iseckan crni luk i praziluk, pa dinstajte dok ne postanu staklasti. Dodajte očišćenu i izrendanu šargarepu i očišćen i iseckan beli luk, dinstajte još dva-tri minuta, pa spustite komadiće soje, prelijte ih pasiranim paradajzom, dodajte malo vode i kuvajte oko 40 minuta. Ukoliko je potrebno, dolivajte vodu.

Pred kraj kuvanja u gulaš dodajte začinsku papriku, so, još jednu kašiku biljnog začina i tucanu ljutu papriku ukoliko volite pikantniji gulaš. Poslužite uz bareni krompir ili krompir pečen u rerni, pirinač ili testeninu i sezonsku salatu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati