Kuhinjica
09. 12. 2022. 06:00 0
Podvarak sa kiselim kupusom
Za sve one koji nikad nisu spremali podvarak evo najjednostavnijeg recepta koji će lako napraviti i početnici.
Podvarak se najčešće priprema u zimskom periodu i jedno je od najpopularnijih jela kod nas. Samo pratite korake i dobićete pravi tradicionalni ručak.
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
200 g suve slanine
200 g suvih rebara
1 veća kašika masti
mlevena slatka paprika i tucana ljuta
lovorov list
biber u zrnu
1 glavica belog luka
Priprema:
Kupus iseći na rezance, dodati mast, suva rebra, tucanu papriku, malo biber, lovorov list i sipati malo vode pa dinstati pola sata. Dodati mlevenu slatku papriku i seckan beli luk. Sve promešati. Sipati u zemljani lonac poređati suvu slaninu i peći u rerni 40-50 min. da se lepo zapeče.
Komentari 0
ostavi komentar