Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

01. 09. 2022. 06:55 0

Brze knedle sa šljivama: Bez jaja i krompira

Knedle sa šljivama su mnogima omiljena poslastica iz detinjstva koja podseća na bakinu kuhinju. Ovaj recept je malo drugačiji od klasičnog, jer se testo pravi bez krompira i jaja, te je celokupna priprema znatno brža i jednostavnija.

To svakako neće uticati na njihov ukus, biće savršeno mekane i sočne. Umesto svežeg voća možete da koristite i pekmez od šljiva.

Sastojci:

450 ml vode
500 g brašna
1 velika kašika maslaca
300 g šljiva
pola kašičice soli
100 g prezli
100 g šećera

Priprema:

U dublju šerpu sipajte vodu i malo soli, pa kuvajte do ključanja. Dodajte brašno, pa enegrično mešajte da se brašno i voda povežu u glatku smesu. Vodite računa da vam ne ostanu grudvice. Sklonite sa ringle, dodajte maslac i opet dobro promešajte, pa pustite da se malo ohladi, da možete lepo da ga uhvatite rukama. Na radnu površinu pospite malo brašna, prebacite smesu i mesite dok ne dobijete glatko testo. Rukama ga izdužite, oblikujte u deblji valjak i isecite na onoliko komada koliko knedli želite. Prstima malo razvucite testo, pa u sredinu stavite šljivu očišćenu od koštice. Dlanovima odlikujte knedlu i ponavljate postupak dok ne utrošite sav materijal. U šerpu do polovine napunite vodom, malo posolite i pustite da provri. Ubacite knedle i kuvajte dok ne isplivaju na površinu. U tiganju kratko propržite prezle pomešane sa šećerom, dok ne dobiju lepu rumenu boju. Svaku knedlu dobro uvaljate u posip sa svih strana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati