Kuhinjica
22. 08. 2022. 06:55 0
Punjeni paradajz sa povrćem i parmezanom
Lagano jelo koje svima prija.
Sastojci:
4 srednja paradajza,
1/2 male šargarepe,
1/2 stabljike celera,
1/2 glavice crnog luka,
1-2 čena belog luka,
1/4 kašičice suvog origano,
2 kašičice maslinovog ulja,
1 kašika belog vina,
85 ml prezli,
2 kašike narendanog parmezana,
3-4 lista sitno seckanog bosiljka,
1 kašika mešavine suvih začina.
Priprema:
Isecite tanje vrhove na paradajzu i sačuvajte za poklopac. Izdubite paradajz, a pulpu sačuvajte. U seckalici sameljite šargarepu, celer, beli luk, crni luk i pulpu od paradajza.
U većem tiganju na malo ulja propržite povrće i dodajte origano, zatim kašiku vina i pržite još dva minuta ili dok vam se tečnost ne smanji na pola.
Prohladite, pa dodajte prezle, suvi začin, parmezan i bosiljak. Napunite paradajz, pokrijte ga poklopcem i pecite u podmazani pleh na 170 stepeni 15-20 minuta.
Komentari 0
ostavi komentar