Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

22. 08. 2022. 06:55 0

Punjeni paradajz sa povrćem i parmezanom

Lagano jelo koje svima prija.

Sastojci:

4 srednja paradajza,

1/2 male šargarepe,

1/2 stabljike celera,

1/2 glavice crnog luka,

1-2 čena belog luka,

1/4 kašičice suvog origano,

2 kašičice maslinovog ulja,

1 kašika belog vina,

85 ml prezli,

2 kašike narendanog parmezana,

3-4 lista sitno seckanog bosiljka,

1 kašika mešavine suvih začina.

Priprema:

Isecite tanje vrhove na paradajzu i sačuvajte za poklopac. Izdubite paradajz, a pulpu sačuvajte. U seckalici sameljite šargarepu, celer, beli luk, crni luk i pulpu od paradajza.

U većem tiganju na malo ulja propržite povrće i dodajte origano, zatim kašiku vina i pržite još dva minuta ili dok vam se tečnost ne smanji na pola.

Prohladite, pa dodajte prezle, suvi začin, parmezan i bosiljak. Napunite paradajz, pokrijte ga poklopcem i pecite u podmazani pleh na 170 stepeni 15-20 minuta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Božićna čarapa

Zoran Živković [07.01.2025.]




Video dana

Vrlo polako i oslobođeno

Anketa

Da li će SAD zaista uvesti sankcije NIS-u?

Rezultati