Kuhinjica
09. 08. 2022. 06:00 0
Pavlova sa bobičastim voćem: Nema ko je ne voli
Fantastični zalogaji stvoreni za uživanje...
Sastojci:
Za kore:
5 belanaca,
220 g šećera,
1 kašika kakaoa,
1/2 kašičice ekstrakta vanile,
1 kašičica sirćeta.
Za fil:
600 ml slatka pavlaka,
100 g šećera,
2 kesice šlagfiksa,
400 g bobičastog voća.
Priprema:
Na papiru za pečenje iscrtajte dva kruga prečnika 18 cm.
Izmiksajte belanca u čvrst sneg i lagano dodajte šećer, kakao, ekstrakt vanile i sirće. Kad dobijete ujednačenu i čvrstu smesu, na iscrtane krugove rasporedite smesu za dve kore.
Sušite kore jedan sat na 140 stepeni, a onda isključite rernu i ostavite kore unutra da se još malo suše. Izvadite kore i ostavite nekoliko sati da se dobro prosuše.
Za fil umutite slatku pavlaku, pa dodajte šlagfiks i šećer.
Prvu koru stavite na tacnu, premažite je filom, odozgo rasporedite bobičasto voće, pa poklopite drugom korom i ponovite isto kao s prvom.
Komentari 0
ostavi komentar