Kuhinjica
16. 07. 2022. 14:30 0
Presolili ste jelo? Trikovi kuvara rešavaju problem
Mora da vam se jednom dogodilo da ste presolili neko jelo. Međutim, uz par trikova nećete morati da ga bacite. Naime, presoljeno jelo možete da popravite ako u njega dodate sastojke poput luka, krompira...
Šargarepa, luk ili krompir
Ako ste presolili supu, sos ili čorbicu, u jelo dodajte jedan ceo luk, šargarepu ili oljušteni krompir koji će pokupiti višak soli.
Jabuka
U posudu stavite oljuštenu jabuku, ovo je trik naših baka. Ostavite jabuku u posudi da pokupi so, pa je pred kraj pripreme izvadite i bacite.
Voda
Možete dodati i vodu, a ako nakon toga treba da zgusnete jelo, posegnite za malo gustina ili skroba, a možete dodati i bešamel sos.
Komentari 0
ostavi komentar