Kuhinjica
26. 06. 2022. 15:57 0
Trik da napravite zapršku bez grudvica
Mnogo puta kada pravite zapršku, dogodi se da vam ostanu grudvice, koje umeju baš da vam pokvare pripremu jela. Profesionalni kuvari, otkrili su trikove, kako da omiljeno jelo zapržite bez ikakvih problema.
U nekoliko poteza napravite savršenu zapršku:
Prženje:
Iskusni kuvari uvek prvo prže brašno u dobro zagrejanom tiganju bez dodavanja putera. Posuda mora biti potpuno suva. Brašno pržite dok ne promeni boju, ali vodite računa da vam ne zagori.
Dodavanje vode:
Brašno razblažite u maloj količini vrele vode. Kada je voda vruća, a vi dodate brašno i dobro promešate, garantovano neće biti grudvica, prenosi sajt stvarukusa.
Dodavanje u sos:
Nikada nemojte odjednom sve da sipate u jelo ili sos, jer se tako neće ravnomerno rasporediti. Sipajte po malo i na više strana, pa promešajte koliko možete.
Komentari 0
ostavi komentar