Kuhinjica

26. 06. 2022. 07:00 0

Top letnji ručak: Tikvice punjene šargarepom i paradajzom

Lagani zalogaji koji svima prijaju.

Sastojci:

1 kg tikvica,

500 g šargarepe,

2 paradajza,

4 kašike maslaca,

2 kašike brašna,

2 dl kisele pavlake,

1 kašika sitno seckane mirođije,

1 kašičica suvog začina,

so.

Priprema:

Oprane tikvice oljuštite i izvadite im sredinu. Očišćenu šargarepu izrendajte, dodajte sitno seckanu sredinu od tikvica, oljušten i isečen paradajz, suvi začin i seckanu mirođiju. Ovim nadevom napunite izdubljene tikvice.

Vatrostalni sud premažite maslacem, poređajte tikvice, prelijte tankom zaprškom i nalijte toplom vodom ili još bolje supom. Kuvajte na umerenoj temparaturi oko 40 minuta da tikvice omekšaju, a voda ispari. Pre služenja prelite kiselom pavlakom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati