Kuhinjica
15. 06. 2022. 06:00 0
Džem od kajsija: Jednostavan recept bez konzervansa
Iskoristite sezonu, napravite džem u kojem ćete uživati...
Sastojci:
5 kg kajsija (opranih i očišćenih od koštica),
2 kg šećera.
Priprema:
Kajsije isecite na pola i poređajte ih u šerpu, šerpu stavite na ringlu, poklopite je i kuvajte kajsije do 15 minuta na visokoj temperaturi. S vremena na vreme podignite poklopac i promešajte ih da ne bi zagorele.
Nemojte dodavati nikakvu tečnost, jer će kajsije same odmah pustiti sok i u njemu se krčkati.
Nakon 15 minuta, vatru smanjite, pa kajsije kuvajte narednih sat vremena, vodeći računa da ne zagore.
Posle sat vremena dodajte šećer, pa sve zajedno kuvajte još 20 minuta. Skinite sa vatre, a zatim sipajte u blago zagrejane tegle.
Tegle zatvorite i ostavite da se džem prohladi. Držite ih na tamnom i suvom mestu.
Komentari 0
ostavi komentar