Kuhinjica
02. 06. 2022. 06:00 0
Mladi krompirići iz rerne: Sočni i neverovatno ukusni
Jednom kada ga probate, stalno ćete ga ovako praviti.
Sastojci:
1,5 kg mladog krompira,
200 ml ulja,
1 kašika suvog začina,
1 kašičica soli,
1 glavica crnog luka,
1 srednja babura paprika,
1/2 kašičice bibera,
po želji beli luk,
peršunov list,
voda.
Priprema:
Uključite rernu na 220 stepeni. Krompir operite i očistite od ljuske. Veće krompire presecite, manje ne. Poređajte krompir u veliki pleh od rerne, prelijte uljem i začinima, naseckajte sitno luk i papriku, a zatim nalite vode da bude preko polovine krompira.
Stavite u rernu da se kuva - peče. Posle sat vremena kašikom promešajte i prevrnite krompir. Vratite u rernu još 20-30 minuta, odnosno dok lepo ne porumeni, a u tepsiji ostane još tečnosti. Nije potrebno da sva tečnost ispari, nego da krompir ostane u tom saftu od luka i paprike kako bi ostao sočan.
Komentari 0
ostavi komentar