Kuhinjica
08. 02. 2022. 06:00 1
Ručak za pola sata: Meso i povrće
Ovo jelo je zahvalno za pripremu jer se umesto svinjetine može koristiti i junetina, piletina a i bilo koja druga kombinacija povrća.
Sastojci:
– oko 300 gr svinjskog mesa
– 1 glavica crnog luka
- 2-3 paprike (crvene, žute)
- 2-3 paradajza
- 1 šargarepa
- 1 manja tikvica
- po ukusu soli, bibera, peršuna
- malo ulja
Priprema:
Meso isecite na kockice i stavite ga na zagrejano ulje i pržite ga nekoliko minuta.
Izvadite ga pa na istom ulju stavite seckan crni luk, pa ga kratko propržite. Dodajte šargarepu iseckanu na kolutove, pa nastavite još malo sa prženjem.
Zatim dodajte paprike i tikvicu isečene na kolutove, propržite, pa dodajte paradajz isečen na komade.
Posolite, pobiberite i vratite meso u povrće i na kraju dodajte iseckan peršunov list.
Nastavite sve zajedno da dinstate dok povrće ne omekša. Sve ukupno vreme za pripremu ovog jela je oko 30 do 40 minuta.
Prijatno!
Komentari 1
ostavi komentar