Kuhinjica
16. 01. 2022. 05:55 0
Pohovana piletina iz rerne, mekana i sočna
Brza priprema, bez prskanja šporeta - bolje ne može!
Sastojci:
5 pilećih prsa,
2 kašičice soli,
1/4 kašičice bibera,
1/4 kašičice ljute paprike,
1 kašičica belog luka u prahu,
1 kašičica crvene mlevene paprike,
2 kašike majoneze,
2 kašike kisele pavlake,
2 kašike parmezana,
1 ½ šolja prezli,
2 kašičice kukuruznog brašna,
100 ml ulja.
Priprema: Piletinu presecite na pola da dobijete tanje komade i onda po dužini na pola, pa stavite u posudu. Dodajte so, biber, beli luk, ljutu papriku i mlevenu papriku i sve pomešajte. Zatim dodajte majonez, kiselu pavlaku i parmezan i sve sjedinite.
Prekrijte providnom folijom i ostavite u frižider sat-dva. Pleh podmažite uljem i pospite kukuruznim brašnom. Piletinu uvaljajte u prezle i ređajte u tepsiju, pa je poprskajte sa uljem i pecite na 210 stepeni 25-30 minuta.
Komentari 0
ostavi komentar