Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

16. 01. 2022. 05:55 0

Pohovana piletina iz rerne, mekana i sočna

Brza priprema, bez prskanja šporeta - bolje ne može!

Sastojci:

5 pilećih prsa, 

2 kašičice soli, 

1/4 kašičice bibera, 

1/4 kašičice ljute paprike, 

1 kašičica belog luka u prahu, 

1 kašičica crvene mlevene paprike, 

2 kašike majoneze, 

2 kašike kisele pavlake, 

2 kašike parmezana, 

1 ½ šolja prezli, 

2 kašičice kukuruznog brašna, 

100 ml ulja.

Priprema: Piletinu presecite na pola da dobijete tanje komade i onda po dužini na pola, pa stavite u posudu. Dodajte so, biber, beli luk, ljutu papriku i mlevenu papriku i sve pomešajte. Zatim dodajte majonez, kiselu pavlaku i parmezan i sve sjedinite.

Prekrijte providnom folijom i ostavite u frižider sat-dva. Pleh podmažite uljem i pospite kukuruznim brašnom. Piletinu uvaljajte u prezle i ređajte u tepsiju, pa je poprskajte sa uljem i pecite na 210 stepeni 25-30 minuta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čuvari

Zoran Živković [13.12.2024.]




Video dana

Ovako sam opasniji

Anketa

Da li ste sigurni u kvalitet radova koje sprovodi vlast širom Srbije?

Rezultati