Kuhinjica
03. 12. 2021. 06:00 0
Sarma sa sojom i šampinjonima, bolja od klasične
Probajte najomiljenije domaće jelo u posnoj varijanti i uverite se da je isto tako savršeno.
Sastojci:
50 g sojinih ljuspica,
1 crni luk,
1 šargarepa,
100 g šampinjona,
so,
biber,
50 ml ulja,
mirođija,
0,5 dl paradajz soka,
1 kašika bibera,
3 kašike pirinča,
1 srednja glavica kiselog kupusa,
brašno,
crvena mlevena paprika.
Priprema: Soju potopite u ključalu vodu pa ostavite da odstoji 15 minuta. Povrće očistite. Od kupusa odvojite listove. Luk sitno iseckajte, iseckajte šampinjone i šargarepu izrendajte.
Luk stavite u tiganj, pa ga malo prodinstajte, dodajte šargarepu i na kraju šampinjone i nastavite dinstanje. Kad su šampinjoni polu skuvani sklonite sa vatre. Dodajte pirinač, biber i mirođiju, pa sve sjedinite. Na kraju dodajte soju, promešajte i tom smesom punite listove i zavijajte sarmu.
Slažite u posudu, pa zalijte vodom i paradajzom i stavite da se kuva. Na kraju zapržite sa malo mlevene paprike i brašna razmućenih u vodi i ostavite još desetak minuta da vri. Ugasite i neka odstoji još malo, pa posnu sarmu servirajte toplu.
Komentari 0
ostavi komentar