Kuhinjica
20. 11. 2021. 07:00 0
Čoko salama sa lešnicima, nema joj ravne
Kolač koji se brzo sprema i još brže pojede!
Sastojci:
200 g posnog keksa,
130 g lešnika,
100 g čokolade za kuvanje,
180 ml biljne pavlake,
100 g margarina,
2 kašike šećera,
1 kesica vanilin šećera sa ukusom ruma,
1 kašika kakaa.
Priprema: U veću šerpicu stavite pavlaku, margarin, šećer i vanilin šećer i pustite da se polako margarin i šećer otope, a pavlaka zagreje. Povremeno promešajte.
Stavite lešnike u rernu da se kratko ispeku, prohladite i krupnije isecite. Keks izlomite na krupnije komade i sastavite ga zajedno sa lešnicima.
Iseckajte čokoladu na sitnije komade, dodajte zagrejanoj pavlaci i otopljenom margarinu, dodajte kašiku kakaa i sve mešajte dok se čokolada ne otopi.
Malo prohladite i sipajte preko keksa i lešnika i sve dobro izmešajte da se smesa sjedini.
Stavite alu foliju ili pek papir i rukama oblikujte smesu u salamu. Zavite sa folijom u rolat i stavite u frižider preko noći.
Kad se salama stegla pospite je po želji prah šećerom i isecite na kolutove.
Komentari 0
ostavi komentar