Kuhinjica

[ Izvor: stvarukusa.rs ]

28. 03. 2021. 07:00 0

Ideja za nedeljni ručak: Punjeni patlidžan

Sigurno ste često pravili punjeni patlidžan, ali ako dodate suvo grožđe u fil dobićete fantastičan ukus klasičnog jela.

Sastojci:

1 praziluk

1 luk

3-4 patlidžana

100 g pirinač

maslinovo ulje

50 g suvog grožđa

200 ml vode

so i biber

6 kašika paradajz pireaPriprema:

Isecite patlidžan na pola, izvadite sredinu, premažite uljem i stavite u rernu na 200°C nekih 20 minuta.

Luk i praziluk izdinstajte, dodajte isečeno meso od patlidžana, dinstajte 15 minuta. Stavite suvo grožđe, pirinač, posolite, pobiberite i nalijte vodom. Kuvajte 20 minuta.

Izvadite patlidžan iz rerne, napunite nadevom, stavite preko paradajz pire i zapecite u rerni 20 minuta na 200°C.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Sve je zauzeto

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati