Kuhinjica
28. 03. 2021. 07:00 0
Ideja za nedeljni ručak: Punjeni patlidžan
Sigurno ste često pravili punjeni patlidžan, ali ako dodate suvo grožđe u fil dobićete fantastičan ukus klasičnog jela.
Sastojci:
1 praziluk
1 luk
3-4 patlidžana
100 g pirinač
maslinovo ulje
50 g suvog grožđa
200 ml vode
so i biber
6 kašika paradajz pireaPriprema:
Isecite patlidžan na pola, izvadite sredinu, premažite uljem i stavite u rernu na 200°C nekih 20 minuta.
Luk i praziluk izdinstajte, dodajte isečeno meso od patlidžana, dinstajte 15 minuta. Stavite suvo grožđe, pirinač, posolite, pobiberite i nalijte vodom. Kuvajte 20 minuta.
Izvadite patlidžan iz rerne, napunite nadevom, stavite preko paradajz pire i zapecite u rerni 20 minuta na 200°C.
Komentari 0
ostavi komentar