Kuhinjica
14. 03. 2021. 07:47 0
Ćufte od mlevenog mesa i kupusa, a kao prilog pirinač
Ako želite malo da promenite standardna jela koja uvek pripremate, onda isprobajte ovaj recept za ćufte i pirinač u paradajz sosu.
Sastojci:
250 g pirinča
500 g mlevenog mesa
300 g kupusa
so, biber, začinska paprika
1 jaje
1 crni luk
Za sos:
300 ml paradajz sok
1 crni luk
1 šargarepa
so, biber
200 ml vode
Priprema:
U mleveno meso dodajte sitno seckan kupus, jaje, so, biber, začinsku papriku, iscekan luk i sjedinite. Napravite veće lopte ili oblik jajeta, pa stavite u tiganj u kojem ste prethodno po dnu sipali piranač.
Za sos:
Crni luk sitno iseckajte, dodajte izrendanu šargarepu, pa propržite. Sipajte paradajz sok, malo ukrčkajte, pa sipajte 50 mililitra vode. Posolite i pobiberite. Sipajte preko mesa, a zatim dodajte ostatak vode, poklopite i pecite na tihoj vatri nekih 25 minuta.
Komentari 0
ostavi komentar