Kuhinjica
23. 09. 2020. 05:41 0
Domaća musaka na drugačiji način
Musaka na malo drugačiji način, ali jednako ukusna.
Potrebno je:
1 patlidžan
500 g mesa (po želji)
1 luk
maslinovo ulje
so i biber
1 kk origana
1 kk dimljene paprike
2 čena belog luka
200 ml paradajz soka
250 ml neutralna pavlake
60 ml kisele pavlake
150 g kačkavalja
50 g kačkavalja za prekoPriprema:
Isecite na kockice patlidžan i luk, propržite. Dodajte origano, mlevenu papriku, meso, dodajte beli luk i paradajz sok. Pržite 10 minuta.
Napravite sos. Dodajte slatku pavlaku, krem sir ili kiselu pavlaku i rendani kačkavalj. Istopite sve sastojke stavite u posudu za pečenje red mesa pa sosa preko na kraju rendani kačkavalj.
Zapecite na 180 stepeni 25 minuta.
Komentari 0
ostavi komentar