Kuhinjica
25. 04. 2020. 07:47 0
GURMANSKI SUBOTOM Punjene pljeskavice
Ovaj recept možete modifikovati više puta i na više načina, a ukus će uvek biti fantastičan.
Sastojci
Potrebno je:
500g mlevenog mesa
1 glavica iseckanog crnog luka
1 kašika brašna ili prezli
Po ukusu so
Po ukusu suvi biljni začin
1 jaje
Po ukusu slatku ili ljutu mlevenu papriku
1/2 kašičica praška za pecivo ili sode bikarbone
Za nadev:
Po ukusu rendani kačkavalj
SlaninaPriprema
Mleveno meso staviti u posudu. Napraviti malo udubljenje, pa u to udubljenje dodajte jaje, brašno, so, začin, crni luk,mlevenu papriku i prašak za pecivo pa dobro sjediniti i da se napravi kompaktna smesa i ostaviti da odstoji u frižideru jedan sat.
Potom ruke nauljiti uljem i napraviti loptice. Svaku lopticu istanjite između dlanova, staviti na podmazani pek papir ili aluminijumsku foliju i čašom napraviti udubljenje.
Pa staviti preko kačkavalj i slaninicu i drugom rastanjenom lopticom zatvoriti da ne bi nadev iscureo pa još malo istanjiti.
Gotove oblikovane punjene pljeskavice pržiti u vrelom ulju dok ne porumeni sa obe strane pa poslužiti tople u lepinji ili s pomfritom i salatom po želji.
Komentari 0
ostavi komentar