Kuhinjica
14. 04. 2020. 06:31 0
Domaće čokoladne praline
Domaće praline na više načina, svako ih voli i sa slašću smaže.
Sastojci:
Potrebno:
50g crne čokolade 70% ka.
50g čokolade za kuvanje
100g bele čokolade
15 komada lešnika
3 kašičice ulja
20g mlevene plazme
1 kašičica kokosa
100g mlečne čokoladePriprema:
Svaku čokoladu rastopiti u posebnom sudu sa po kasikom ulja, pripremiti silikonske kalupe i svaki premazati odnosno obloziti crnom čokoladom i staviti u frizider na 10 minuta. Nakon što izvadite kalupe svaki lešnik prepolovite na pola i stavite po jednu polovinu u svaki otvor i prelijte mlečnom čokoladom, ali ostavite nekoliko milimetra do vrha, stavite u frižider i nakon sat vremena prelite belom čokoladom.
Možete promeniti redosled, u belu čokoladu stvaite mleveni keks, seckane lešnike i kokos pa tu masu stavite između crne i mlečne čokolade odnosno u sredinu, naliti do vrha čokoladom i stavite u frižider da prenoći.
Komentari 0
ostavi komentar