Kuhinjica
09. 02. 2020. 08:06 0
Svinjski file na pireu od celera sa jabukom
Probajte svinjski file na malo drugačiji način.
Sastojci:
- 500 g svinjskog filea (dva kom)
- 2 veće glavice celera
- 400 g jabuke
- 5dcl mleka
- 20 g putera
- so, biber
- sveža majčina dušica
- sveža žalfija
- sveža ljuta papričica
- med
Priprema:
Oljuštiti dve glavice celera, staviti u dublji sud, naliti mlekom i vodom koliko je potrebno samo da ogrezne. Staviti na srednje jaču vatru celer da se kuva.
U međuvremenu svinjski file posoliti, pobiberiti i lepo utrljati začine u meso. Svinjski file peći na zagrejanom tiganju, ravnomerno sa svih strana.
Kada je celer pred kraj kuvanja, u drugom tiganju rastopiti 20gr putera. Iseckanu jabuku, staviti u tiganj i sotirati na puteru. Dodati sitno iseckanu ljutu papričicu, svezu majčinu dusicu i svežu žalfiju. Kada dodatno omekša, smanjiti vatru na minimum i dodati dve kašičice meda i malo bibera.
Celer ocediti od mleka i vode, i ispasirati ručnom pasirkom uz dodatak soli i bibera.
Na tanjir za serviranje, staviti pire od celera, zatim svinjski file (u komadu), pa preko filea aromatizovanu jabuku.
Prijatno!
Komentari 0
ostavi komentar