Horoskop

Direktno.rs

30. 03. 2024. 20:03 0

Omiljena hrana znakova

Da li ste pre pobornik slane ili slatke hrane?

Astrologija nam može mnogo toga otkriti o horoskopskim znacima.

Isto tako je možemo povezati i sa hranom, pa tako svaki znak Zodijaka ima svoje omiljeno jelo. Koja hrana je simbol vašeg horoskopskog znaka?

Ovan: Salata od cvekle

Pošto je ovo vatreni znak, oni su spontani, smeli i energični. Variraju od gorkih ka začinjenim jelima, isto tako i ka lisnatom zelenom povrću i cvekli, pa je zato salata od cvekle idealna za ovaj znak, piše "BHG".

Bik: Testenina sa pestom

Ovaj horoskopski znak karakteriše zemlja, pa su stabilni, pouzdani i senzualni. Njihovu energiju harmonizuju ugljeni hidrati, citrusi i sirova hrana. Stoga, hrana koja njih opisuje je testenina sa pesto sosom.

Blizanci: Sendvič sa puterom od kikirikija

Poznat kao vazdušni znak, Blizanci su svestrani, prilagodljivi i komunikativni. Vole da eksperimentišu sa ukusima, pa im zato raznovrsnost nije strana. Dovoljno je da nabave kikiriki puter i kriška hleba i eto njima idealnog obroka.

Rak: Zeleni smuti

Pošto su vodeni znak, oni su topli, nežni i sentimentalni. Zato njima najviše odgovaraju napici od zelenog povrća i začinskog bilja koji povećavaju njihovu energiju. Konkretno, misli se na celer, kelj, zelenu salatu, ali i spanać.

Lav: Tanduri piletina

Kao vatreni znak, strastveni su, harizmatični i inspirativni. Vole oštre ukuse, posebno u začine. Odgovara im bliskoistočna ili marokanska hrana, posebno jela pečena u rerni. Uglavnom je to piletina napravljena od lakih sastojaka.

Devica: Paelja

Uživaju u raznim ukusima, a pošto su brižne i pažljive, detaljno i pažljivo biraju izbor jela koji će ih zadovoljiti. Vole pečurke, paradajz, sir, crni luk i meso, pa je zato zaključak da hrana koja im u potpunosti odgovara - paelja.

Vaga: Francuski makarons

Uravnotežene i elegantne, Vage žude za ravnotežom i sofisticiranošću. Francuska kuhinja je ona koja njima paše, posebno slatkiši na koje su slabi. Ipak, i pored šećera, oni vole i lagane obroke, ali će se pre opredeliti za makaronse.

Škorpija: Čili

Ljuto i samo ljuto, može biti parola za Škorpije. Kada jelo ima bogat ukus, onda će i ovaj horoskopski znak imati dodatnu energiju. Meso sa gustim i kremastim sosom poput onih u Americi, idealan je obrok za Škorpije.

Strelac: Pita od jabuka

Strelčevi su avanturistički raspoloženi i slobodoumni. Tu veselu prirodu prenose i na kuhinju i ukuse hrane. Nisu ljubitelji citrusnog voća, pa će pre da se odluče za pitu od jabuka. Njima je neprevaziđeni izvor šećera i zdravih masti.

Jarac: Prebranac

Ovaj horoskopski znak je pouzdan i odlučan, pa se zaključuje da im je hrana bogata vlaknima - najpotrebnija. Vole tradicionalna jela koji će im zagrejati i srce i stomak.

Vodolija: Supa od batata

Uglavnom su nezavisni i originalni, a ujedno i otvoreni za nova iskustva. Vole da jedu hranu koja je lako svarljiva, a koja je obogaćena eksperimentalnim i neobičnim ukusima. Takođe, prija im vegetarijanstvo, pa se rado odlučuju za supu od batata.

Ribe: Suši

Kao što im i sam naziv znaka govori, Ribe su ljubitelji ribe. Posebno im prija mediteranska i japanska kuhinja, pa se onda, logično, dovodi do zaključka da su morski plodovi, a najviše suši, najprijatniji njihovom želucu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati