Savremena žena

Direktno.rs

17. 12. 2021. 09:00 0

Avokado pojačava hranljivost drugih namirnica

Jasmin Probst, profesorka na Univerzitetu Volongong u Australiji, želela je da istraži efekte avokada na zdravlje. Ona i tim istraživača analizirali su postojeća istraživanja u nacionalnoj anketi o ishrani i telesnoj aktivnosti od 2011. do 2012. godine.

Na osnovu analize, zaključili su da je avokado snažno povezan sa nizom pozitivnih zdravstvenih pokazatelja. Kao prvo, povećani unos avokada bio je u korelaciji sa nižom telesnom težinom i manjim opsegom struka.

"Primetili smo da je veća konzumacija avokada bila povezana i sa značajno manjom konzumacijom "junk food-a"", dodaje Probst.

Ovi rezultati potvrđuju ono što se već zna o avokadu, a to je da je super izvor zdravih masti, siromašan ugljenim hidratima i bogat vlaknima i da je odlična opcija koja može da vas zasiti.

Avokado je takođe prepun vitamina i minerala, a autori studije napominju da čak deluje i kao pojačivač "hranjivih supstanci" kada se jede sa drugom hranom, jer su mnogi hranjivi sastojci topivi u mastima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati