Savremena žena

Direktno.rs

28. 11. 2021. 20:13 0

Da li jesti PRE ili POSLE treninga?

Pitanje koje često postavljamo sebi kad planiramo trening je da li da jedemo pre ili posle vežbanja. U zavisnosti od rasporeda, obrasca spavanja i drugih faktora, zavisi i ova odluka. Na ovu temu rađena su i istraživanja koja mogu da nam pomognu.

Za one koji rano ustaju, jelo pre treninga nije najbolja opcija. Ako radite vežbe kratkog trajanja i visokog intenziteta, prazan stomak zapravo može da poveća sposobnost tela da koristi masti kao gorivo, piše Healthline.

To je zbog toga što su primarni izvor goriva za telo masti i ugljeni hidrati, pri čemu se masti skladište kao trigliceridi u masnom tkivu, a ugljeni hidrati se skladište kao glikogen u mišićima i jetri.

Međutim, ukoliko planirate dugotrajni trening važno je da imate obrok pre vežbanja, to može da bude mnogo  korisnije za vaš nivo energije.

Dakle, ishrana pre ili posle treninga zavisi isključivo od toga koju vrstu vežbe nameravate da uradite. U svakom slučaju, preporučuje se da uvek jedete posle bilo kakvog napornog treninga i vodite računa da ostanete hidrirani.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati