Savremena žena

Direktno.rs

03. 08. 2021. 12:17 0

Trikovi uz koje ćete manje dodirivati lice rukama

Tokom dana svi dodirujemo lice i po stotinu puta, a da toga nismo ni svesni. Kad dodirujemo lice, moguće je da nesvesno širimo ulje, prljavštinu i bakterije s ruku na lice. Osim toga, ova navika može uzrokovati bubuljice, začepljenje pora i prerano starenje kože.

Ova navika je duboko ukorenjena u ljudskom ponašanju, pa je teško da je se rešimo. Ipak, to nije nemoguće, a ovo su metoda uz koje ćemo prekinuti ovaj ciklus dodirivanja lica:

Najlakši način da se rešite ove navike jeste da vam ruke uvek budu zauzete. Možete koristiti kuglicu za stres ili gumenu traku s kojom se možete igrati kad god krenete dodirnuti lice. Ako želite nešto produktivnije, bavite se heklanjem ili pletenjem kako biste zaposlili ruke.

Još jedna metoda koja vam može biti korisna jeste vizualizacija. Koristite tehnike vizualizacije, te zamislite vaše ruke kao prljave instrumente. Razmišljajte o svim odvratim mestima i stvarima koje ste dodirivali tokom dana. O ovome možete razmišljati i dok su vam ruke čiste.

Još jedan koristan trik da prestanete dodirivati lice jeste da brojite svaki put kada to učinite. Mnogi ljudi lice dodiruju i po nekoliko puta u minutu, što se na kraju dana može sabrati, a cifra bi vas sigurno zaprepastila. Zato od ovog trenutka brojite svaki put kada dotaknete lice. Ako vam je lakše zapisujte ovo u beleške na telefonu kako biste bili sigurni.

Ako vam je brojanje dodira previše, koristite markere. Markerima obojite vrhove prstiju na svakom dlanu i na spoljnoj strani ruke. Svaki put kad dodirnete lice videtćete trag na njemu, pa će vam ovo biti odličan podsetnik da ruke držite dalje od lica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati