Savremena žena

Direktno.rs

07. 07. 2021. 06:00 0

BEZ POREĐENJA: Kako smršati i postići fitnes ciljeve?

Ne postoje prečice za postizanje fitnes ciljeva i gubitak kilograma. Svi možemo kreirati opasnu dijetu za brzi gubitak kilograma, ali težina će se vratiti istom brzinom.

Važno je da ostanemo dosledni, a mi vam donosi,o korisne savete koje možete isprobati:

Ne oslanjajte se na motivaciju

Većina ljudi misli da nas motivacija pogađa odjednom i da odmah krećemo u akciju. Zapravo, istina je potpuno drugačija. Motivacija dolazi iz akcije. Stoga nemojte čekati, već jednostavno počnite. Obavite trening od 15 minuta, a zagarantovano ćete se odmah osećati bolje. Budite disciplinovani sa svojim vremenom. Kasnije ćete se osećati fantastično kada odvojite vreme za trening, bez obzira da li ste motivisani ili ne.

Doslednost je ključna

Vreme je potrebno za stvaranje zdravih životnih navika. Isto i kao nezdrave navike koje se formiraju tokom vremena, tako je potrebno vreme i za stvaranje zdravih navika. Treba da budete svesni da će vam biti potrebno neko vreme. Započinjanje malom promenom će vam pomoći da formirate sjajnu naviku koja će vam biti korisna tokom života. Kada shvatite da se male navike zbrajaju i da se grade jedna po jedna, uživaćete u dugotrajnom zdravom pogledu na život. Ne zaboravite da male greške nisu kraj sveta, samo nastavljajte s trudom.

Upoznajte se sa svrhom

Ako ste postavili ciljeve mršavljenja jer smatrate da tako treba, onda će vaša motivacija i uspeh biti ograničeni. Morate zaista imati želju za promenom i poboljšanje. Jasan osećaj svrhe omogućiće vam da se usredotočite na svoje namere, te da stignete tamo gde želite biti uprkos svim preprekama i izazovima. Pokušajte odmah danas. Napišite svoje želje i razloge zašto želite poboljšati život. Postavite ovu listu kao početnu sliku na telefonu ili kao podsetnik na ogledalu.

Nemojte se porediti s drugima

Vaše fitnes putovanje je jedinstveno za vas. Svi napreduju različitim tempom. Kada se upoređujete s drugima, verovatno ćete imati puno negativnih uverenja o postignućima i uspehu. Razmislite o tome. Da li biste ikada negativne delove života podelili na Instagramu? Važno je da ostanete dosledni, ljubazni i strpljivi prema sebi.

Vizualizacija

Ono na šta se fokusirate je ono što dobijete. Razmišljajte o vašem novom samopouzdanju, energiji, uspehu, telu i životu koji želite. Ispunite um pozitivnim afirmacijama i slikama, umesto negativnim glasom koji vlada vašim umom i kontroliše vaše sumnje i ograničava vas.

Nemojte to raditi sami

Podrška u bilo kojoj transformaciji je ključna. Okružite se ljudima s istim ciljevima kao što su vaši. Podržavajte se, ohrabrujte i inspirišite jedni druge da se krećete i da donosite zdrave životne odluke.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati