Savremena žena

Direktno.rs

06. 07. 2021. 14:58 0

UVA zraci prolaze kroz staklo: Pazite kožu

Slovo A u UVA znači ejdžing, odnosno starenje, i zato se treba podsetiti da se sunčamo i kad smo unutra, naročito ako većinu dana boravimo pored prozora izloženog suncu

Iako je uvreženo mišljenje da nam za unutra ne treba krema sa zaštitnim faktorom, jer uglavnom nismo izloženi suncu, mnogi od nas provode vreme pored prozora, zbog čega se treba podsetiti na nekoliko ključnih činjenica.
- UVA zraci su oni od kojih koža preuranjeno stari, a upravo oni prolaze kroz staklo. S druge strane, UVB zraci delimično su blokirani staklom - rekla je Ava Šamban, dermatolog iz Los Anđelesa.

Aplicirajte kremu ne samo na lice, već i uši, naročito ako ste na jakom suncu. Uši su, naime, vrlo osetljivo područje, to zna svaka osoba kojoj su one nekad izgorele.

Ukoliko je formula vodootporna onda nije nužno da je često nanosite, ali sigurnije je namazati se opet, naročito kad izađete iz vode. Ako ne znate koji odabrati, dermatolozi predlažu SPF 30, jer bi on trebao da odradi posao zaštite lica i tela na konkretan način.

Gradske bjuti potrebe takođe se baziraju na kremi sa zaštitnim faktorom, pa je obavezno stavite kao podlogu ispod šminke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati