Savremena žena

Direktno.rs

12. 03. 2021. 12:43 0

Onlajn savetovalište za pacijente sa srčanim oboljenjem

Zbog epidemije izazvane koronavirusom značajno su redukovane posete lekarima, što dodatno komplikuje zdravstveno stanje pacijenta. Udruženje za borbu protiv srčanog udara “Moja druga šansa”, prepoznalo je povećanu potrebu svojih članova da dobiju adekvatne savete od lekara.

Kako bi se pacijentima iz cele zemlje omogućile konsultacije sa lekarima, a da se pri tom ne izlažu dodatnom riziku od zaraze, Udruženje pacijenata, u saradnji sa Udruženjem koronarnih jedinica Srbije, pokrenulo je akciju pod nazivom “Priključi se”, koja se odnosi na personalizovane i besplatne online konsultacije pacijenata sa kardiolozima.

Od kardiovaskularnih oboljenja u svetu ima boluje više od 2 milijarde ljudi, a gotovo 20 miliona osoba premine od bolesti srca i krvnih sudova. U Srbiji oko 2 miliona ljudi ima kardiovaskularne bolesti, a svake godine više od 50 hiljada pacijenata izgubi bitku. Ova sumorna statistika stavlja bolesti srca i krvnih sudova na vodeće mesto po oboljevanju i umiranju, kako u Srbiji, tako i u svetu.

Zbog trenutne epidemiološke situacije udruženja lekara i pacijenata organizuju personalizovana online savetovališta “Priključi se”, sa ciljem da se pacijentima nakon infarkta miokarda pruži podrška i omogući što bolja edukacija o samoj bolesti, načinu lečenja, ali i o značaju promene stilova života kako bi se što ranije i sveobuhvatnije vratili svojim svakodnevnim aktivnostima.

Ovog puta savetovališta će podrazumevati online razgovore svakog pacijenta posebno, sa lekarom preko Zoom platforme. Savetovanja sa lekarima održavaće se svakog drugog petka u mesecu, od 17 do 20 sati.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti preko mail-a Udruženja mojadrugasansa@gmail.com ili preko Facebook stranice Udruženja “Moja Druga Šansa”.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati