Savremena žena

[ Izvor: Body and Soul ]

29. 11. 2020. 10:32 0

Da li je loše svaki dan jesti istu hranu?

Priprema obroka trebala bi svima da bude prioritet. Nažalost, usled nedostatku vremena, to uglavnom nije slučaj. Ljudi najčešće vikendom pripremaju hranu za sledeći dan, pa se dogodi da isti obrok jedu i po nekoliko dana zaredom. Koliko je to zaista dobro?

- Ako iznova jedete istu zdravu hranu za doručak, ručak i večeru, radite mnogo bolju stvar od većine ljudi. U prosjeku trećinu energije dobijamo iz nezdrave hrane, ali ako ponavljanje obroka znači da ćete zaobići ”junk food”, ja sam za to - rekla je dijetetičarka Melisa Mejer za Body and Soul.

 

Mejer ističe još jednu prednost, a to je doslednost. Upravo je ta navika važna za isticanje zdrave navike.

- Vremenom ćete sami radije birati zdrave opcije, a to je mnogo bolje od preskakanja obroka ili naručivanja hrane na kućnu adresu - ističe dijetetičarka.

Prema njenom mišljenju, jedini nedostatak je mogući rizik da ne unosite neke mikrohranjive sastojke potrebne vašem telu.

 

Na primer, ako je obrok koji ste pripremili siromašan belančevinama, mogli biste da unosite par dana premalo gvožđa i cinka u organizam.

- Ako se inače loše hranite, rutinska ishrana mogla bi da vam bude najbolja opcija. Međutim, po pravilu, preporučila bih da ishranu učinite što je moguće raznolikijom kako biste uneli sve mikro i makro nutrijente, antioksidanse i vlakna i uživali u hrani - zaključuje Mejer.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati