Savremena žena

Direktno.rs

12. 11. 2020. 15:39 1

S tri prsta kroz cilj: Nikić, prvi Ajronmen sa Daunovim sindromom!

Kris Nikić je postao prva osoba sa Daunovim sindromom koja je završila Ajronmen triatlon.

Ginisova knjiga rekorda prepoznala je njegovo postignuće nakon što je za 16 sati, 46 minuta i devet sekundi uspeo da otpliva 3,86 kilometara, vozi bicikl 180,25 kilometara i pretrči 42,2 kilometra.

Mesecima se najavljivalo da će ovaj mladić iz Amerike učestvovati u jednoj od najtežih trka i uspeo je. Nakon podviga objavio je sliku na Instagramu i napisao: "Ajronmen. Cilj postavljen i ostvaren. Vreme je za novi i veći cilj za 2021. godinu."

Posebno je bio emotivan njegov video snimak nakon što je došao kući, a koji govori o njegovom ogromnom srcu.- Mama je bila previše bolesna da bi došla na Ajronmen, pa sam joj danas poklonio moju prvu Ajronmen medalju. Hvala ti mama za 18 godina terapija. Sjajno je biti kući. Sada mi treba supruga toliko specijalna i neverovatna kao ti.

Kris je u jednom momentu pao sa bicikla, napali su ga mravi u trenutku kada je pauzirao da jede, ali je uspeo da stigne do kraja.

Kroz cilj je prošao sa visoko podignuta tri prsta.

Organizacija je istorijsku trku dokumentovala na društvenim mrežama, a poslednje dve Krisove milje (oko 2,5 kilometra) mnogi su mogli da gledaju uživo preko Fejsbuk lajva. 

- Za Krisa ova trka je bila mnogo više od dostizanja jednog cilja i proslave pobede. Ajronmen je njegova platforma da postane korak bliži tome da živi normalan život - rekao je njegov otac Nik.

Krisu su čestitali i velikani poput Bili Džin King i Kare Gučer, a dobio je i više od 30.000 novih pratilaca na Instagramu, koji su facinirani njegovim uspehom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati