Savremena žena

Direktno.rs

22. 09. 2020. 14:25 0

Prvi put u Srbiji: Online sastanak sa dijabetičarima

Projekat Dijabetološkog saveza Srbije "Poveži i podrži", kao jedan vid online savetovališta za dijabetes, u prethodnom periodu okupio je stručne endokrinologe i psihologa sa idejom da borbu za dobrom kontrolom šećera. A danas u 18.00 održaće se prvi online sastanak, sve u cilju da se pacijentima olakša borba sa ovom bolešću.

Iako svesni da je svet stao pred pandemijom koronavirusa, potreba da budemo još ujedinjeniji je iznedrila nove načine komunikacije između lekara i pacijenata, do čijih saveta je bilo otežano doći u vremenu iza nas.

Nakon letnje pauze, ova inicijativa ulazi u drugi krug. Ovoga puta online savetovanje će se održavati jednom mesečno, ali će se pored endokrinologa i psihologa, uključiti i lekari drugih specijalnosti koji će svi zajedno pokušati da odgovore na sva pitanja i dileme koje dijabetes nosi sa sobom.

Osim edukativnih predavanja svi slušaoci mogu da postavljaju pitanja lekarima u vezi sa svojim dilemama kada je kontrola dijabetesa u pitanju, a kroz zanimljive i veoma korisne radionice koje psiholog vodi, upoznaju još neke načine kako da se borba sa dijabetesom učini lakšom i prihvatljivijom.

Prvi sastanak u ovom nizu će se održati večeras od 18.00, a svi zainteresovani mogu da se priključe sastanku jednim klikom na link koji će se biti postavljen na FB stranici Dijabetološkog saveza Srbije i njihovom zvaničnom website http://www.diabeta.net.

Značaj ovog projekta, pored toga što se prvi put organizuje u Srbiji, je veliki kako za osobe obolele od dijabetesa, njihove članove porodica, ali i za sve one koji žele da čuju nesto više o zdravim navikama i kvalitetnijem životu.

Uvek se govori o značaju edukacije kada je dijabetes u pitanju i koliko je njegova dobra kontrola u rukama pacijenata. Zato pozivamo sve zainteresovane da se priključe i sastancima u narednim terminima, koje će objavljivati Dijabetološki savez Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati