Savremena žena

Direktno.rs

29. 06. 2020. 16:03 2

Spavate sa upaljenom klimom: PRESTANITE odmah

Leto je stiglo i donelo visoke temperature. Ljudi često ne mogu dobro i kvalitetno da spavaju zbog vrućine, pa klima i ventilatori rade po celu noć. Međutim, ispostavilo se da to ima loš uticaj na zdravlje.

Mark Redik, jedan od autora knjige "Sleep Advisor", kaže da ventilator može da izazove mnoge alergije, a spavanje s njim može biti kobno po zdravlje za one koji pate od astme, prenosi “The Sun”.

- Za mnoge ljude ventilator, posebno onaj na plafonu, im pomaže da zaspu, ali to uopšte nije dobro, jer može da izazove alergijski napad i suve oči - ističe stručnjak.

Dok se ventilator vrti, prašina i polen dopiru do sinusa. Ako ste alergični i astmatični, ovo može dovesti do ozbiljnih problema. Mark savetuje ljudima da redovno čiste ventilatore i klima uređaje pre upotrebe, navodeći suvu kožu kao drugu manu.- Kada taj vazduh duva na vas dugo i često, koža se osuši. Losion i kreme će pomoći, ali ne ako ovo postane navika za preko celog leta - objasnio je.

Umesto klima uređaja i ventilatora, stručnjaci savetuju sledeće: "Namestite žaluzine, navucite zavese, ali gledajte da imate neke obojene jer tamne će privući toplinu. Tuširajte se hladnom vodom i hidrirajte se hladnim napicima poput vode ili voćnih sokova. Izbegavajte alkohol, kofein i napitke sa visokim koncetratom šećera."

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati