Savremena žena

Direktno.rs

14. 06. 2020. 15:59 2

Koje vino je najzdravije, a koje najkaloričnije

Kakav će efekat čaša ili nekoliko čaša vina imati na vaše telo, zavisi od mnogih faktora, a naročito od njegove raznolikosti, tvrde stručnjaci. Znajući neke detalje, možete se zaštititi od neželjenih kalorija, pa čak i poboljšati stanje svog organizma.

Crno vino

Jedna mala čaša (oko 175 mililitara) ovog vina u proseku sadrži oko 148 kalorija. To je koliko šaka badema ili paket kokica. Velika čaša, 250 mililitara, sadrži već 211 kalorija, poput kašike putera od kikirikija ili tanjira jabuka. A u boci vina nalazi se 644 kalorija što po kalorijskoj vrednosti odgovara čizburgeru uz porciju pomfrita. 

Od svih sorti, crno vino je najkaloričnije, ali i najzdravije. Sadrži hranljive sastojke (resveratrol i kvercetin - najjače antioksidante) i, prema mišljenju mnogih stručnjaka, može se koristiti kao prevencija kardiovaskularnih bolesti.

Belo vino

Čaša od 175 mililitara sadrži 142 kalorije - otprilike kao jedna velika banana. Velika boca sadrži oko 605 kalorija. Možemo reći da je ovo cela porcija sladoleda od karamele. Nažalost, pored bogatog ukusa, belo vino ima malo prednosti i značajno manje korisnih materija od crnog. 

Roze

Da li volite da vikendom pijete ohlađeni roze? Imajte na umu da će vam mala čaša, gotovo kao u slučaju crnog vina, donijeti 147 kalorija. Razmislite, možda vredi zameniti vino šoljicom vašeg omiljenog kapućina? Po sadržaju kalorija, ova pića su ista, ali od vina teže spavate, dok od kafe, naprotiv, možete osetiti dodatnu energiju 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati