Savremena žena

29. 05. 2020. 07:08 0

"Stavili me kao bebu na gitaru i glasno svirali, slabo čujem"

Roditelji neretko prave greške iz neznanja, a nažalost dešava se da deca zbog toga trpe manje ili veće posledice. Evo šta se desilo jednoj devojci.

- Kada sam imala sedam godina ustanovili su mi problem sa sluhom. Roditelji su bili šokirani zašto im ranije nisam rekla, ali meni je to bilo normalno, jer za bolje nisam znala. Pre neki dan gledam stare slike i tata mi kaže kako ima snimak na cd-u kada sam bila beba, konvertovali su sa video kasete. A na snimku moji pametni roditelji su me kao bebu od nepuna dva meseca stavili na akustičnu gitaru (ležala sam na njoj na onoj krivulji) i svirali i pevali iz petnih žila. Danas mi je doktor odgovorio na mejl, da, to je verovatno uzrok mog oštećenog sluha - napisala je devojka anonimno na Ispovesti.com.

Dosta njih je u komentarima osudilo ovaj postupak, ali nije malo ni onih koji su prošli slične situacije. 

- Moja sestričina je prošla isto. Savetovali su roditeljima da je naviknu na to da spava u galami, ali oni su preterivali i dranjem i televizijom i muzikom i usisavanjem kod njene glavice - nadovezao se neko na njen slučaj.

- Budem tako nekad na manjim ili većim slavljima rodbine i prijatelja. Zastrašujuće je koliko puta sam videla roditelje sa decom (manjom od godinu dana), a u sali muzika glasnija nego u nekim noćnim klubovima. Stvarno mi nije jasno kako neki ljudi razmišljaju - dodato je ispod statusa.

- Mog druga je zanimalo kako radi laser i gledao je u isti desetak minuta. Ozbiljno oštećenje oka su ustanovili godinama kasnije, jer je dečku bilo normalno da mu jedno oko služi za gledanje u daljinu, a drugo za blizinu - opisao je sličnu situaciju još neko.

- A meni se smeju što hoću da pročitam knjige o odrastanju dece pre nego što ih budem imala. Sigurna sam da tvoji roditelji jednostavno nisu znali, kao i svi roditelji voleli su te bezgranično ali nažalost je teško znati apsolutno sve. Danas je napredovala nauka, ali i informacije su nam na dohvat ruke, pre to nije bilo tako. Oprosti im, jer sigurna sam da se mnogo kaju zbog toga ako znaju za to - oprezna je jedna pripadnica lepšeg pola.

Ipak, mnogo je onih koji ne mogu da sakriju ljutnju na rodelje: "Jaoo.. užas", "Osuda za roditelje", "Strašno, je l' realno?", "Ko sve ima decu"...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati