Savremena žena

Direktno.rs [ Izvor: Daily Mail ]

21. 04. 2020. 06:36 0

Kako da čuvate zube za vreme pandemije?

Poznata zubarka ima pet saveta koji vam mogu pomoći da što bolje čuvate vaše zube dok traje pandemija.

Doktorka Safa Al-Naher je glavna zubarka u cenjenoj ordinaciji u Londonu. Zbog Covida-19 ona je kao i mnogi drugi bila primorena da privremeno zatvori ordinaciju, ali je dala pet saveta koji svakome mogu pomoći prilikom održavanja blistavog i zdravog osmeha od kuće.

Koristite pastu za zube sa fluoridom

Sad nije vreme da kupujete biljne paste za zube ili one bez fluorida. Fluorid vam jača zube, usporava stvaranje karijesa i otklanja već postojeći karijes. Sada kada ste kod kuće i stalno nešto grickate, važno je da održavate oralnu higijenu.

Koristite sredstvo za ispiranje

Ispiranje usta ne može da zameni pranje zuba, ali vam pomaže da dobro dezinfikujete usta i grlo. Istraživanja su dokazala da je hidrogen peroksid najefikasniji prilikom ispiranje usta, ovaj sastav u proizvodima vas može zaštititi od Covid-19 na četiri dana. 

Ako niste u mogućnosti da nabavite ovo sredstvo možete ispirati usta i sa slanom vodom. U pola čaše mlake vode sipajte kašičicu soli.

Parite zube dva puta dnevno 

Najbitnije je da operete zube pre doručka i pred spavanje. Gledajte da nabavite mekanu četkicu za zube i nežno perite zube kako ne bi povredili vaše desni.

Nažalost četkica nekada nije dovoljna pa obavezno posle pranja uzmite dentalnu nit i dobro očistite prostor između i oko svakog zuba. 

Izbegavajte slatkiše 

Naši zubi su napravljeni tako da mogu da podnesu hranjive kiseline tri puta dnevno. Sve više od toga vas može dovesti u rizičnu situaciju i stvaranje karijesa. Što znači voće, sokovi i voćni šejkovi nisu poželjni u svako doba dana. 

Ako želite da se zasladite gledajte da to učinite odmah posle obroka ili 40 minuta kasnije. 

Neka vam paket za prvu pomoć bude pri ruci 

Ako dođe do bolova dok traje pandemija pobrinite se da u kući uvek imate neki lek protiv bolova. Zubari savetuju da nabavite mali paket za dentalnu prvu pomoć.

U slučaju da dođe da ozbiljne povrede, u ovom paketu možete da nađete sve što vam je potrebno kako bi sami sebi stavili plombu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati