Savremena žena

[ Izvor: zenasamja.me ]

24. 01. 2020. 16:21 0

Pet saveta za održavanje zubnih implantata

Zubni implanti su odlično rešenje za zamenu izgubljenog zuba. Oni su jači od prirodnih i ne mogu da propadnu poput njih. I pored toga, oni omogućavaju odličan osmeh, baš kao i prirodni zubi. Uz dobro ugrađene bezmetalne keramičke krunice, predstavljaju najbolju moguću altermativu prirodnom zubu.

Međutim, iako su izdržljivi i jaki, i dalje je potrebno brinuti o njima, kao što biste se brinuli i o prirodnim zubima. Nudimo vam pet saveta koji vam mogu pomoći prilikom održavanja zubnih implantata.

1. Koristite proizvode bogate fluorom čak i sa zubnim implantatima

Zubni implanti su jaki i otporni na oštećenja i bolesti. Prirodni zubi i desni nisu. Da biste smanjili rizik od razgradnje i propadanja vaših prirodnih zuba, koristite zubnu pastu za fluorom i dobro isperite.

Pored toga, obavezno perite zube najmanje dva puta dnevno. To uključuje čišćenje nakon svakog obroka, uključujući pažljivo čišćenje svih površina vaših zubnih implantata, baš kao što radite sa prirodnim zubima. Plak ne može izazvati problem sa vašim zubnim implantima, ali loša higijena i dalje može razoriti vaše prirodne zube kao i oštetiti vaše desni.

2. Koristite najbolju četkicu za zube namenjenu vilici sa zubnim implantima

Bez obzira na to da li imate zubne implante ili prirodne zube, uvek izaberite najbolju četkicu za zube prilagođenu vašim posebnim potrebama.
Možda želite da razmislite o interdentalnoj četkici za zube koja je savršeno rešenje za čišćenje mostova i prostora između zuba. Omogućava bolje manevrisanja teško dostupnim površinama i pomaže u post-hirurškoj njezi i održavanju higijene zubnog implanta. Neki zubari preporučuju korišćenje motorizovanih četkica za zube, pogotovo ako je ručna spretnost problem.

3. Stomatološki implanti takođe zahtevaju poliranje

Samo zato što imate zubni implant (ili dva), ne znači da je poliranje zuba za vas prošlost. Vaši prirodni zubi i desni vape za pažljivom negom i pažnjom koju su imali i prije ugradnje zubnog implanta.

4. Previše šećera može imati loš uticaj na zubne implantate

Prvo, dobra vest: zubni implanti se ne raspadaju. Nažalost, šećer je i dalje glavni razlog za stvaranje plaka. Plak izaziva bolesti desni. Zbog toga su vaši zubni implanti još uvek ugroženi, jer su desni i dalje ranjive. Ono što konzumirate uvek će imati uticaj na vaše oralno zdravlje. Šećer, skrob i različite kiseline su teške za zube i desni. Rešenje, međutim, nije u tome da prestanete da ih konzumirate. Dobar sistem održavanja higijene zuba i pravilne oralne navike, mogu spriječiiti potenijalne negativne efekte hrane koju konzumiramo.

5. Posećujte redovno svog stomatologa

Sa ili bez implantata za zube, ako očekujete da vaš osmeh zadrži sjaj i svežinu, redovne posete stomatologu su neizbežne. Ovo je posebno važno ukoliko želite da osigurate sebi uspešnost ugradnje zubnh implanata. Ako primetite bilo kakav problem, kao što je na primer neočekivan bol ili krvarenje, reagujte odmah. Zakažite pregled kod svog stomatologa jer to može biti signal i pokazatelj nekog mnogo ozbiljnijeg problema.
Obavezno pre nego što ugradite zubne implante, porazgovarajte sa svojim stomatologom o tome da li su zubni implanti i bezmetalne keramičke krunice najbolje rešenje za vas, pa ukoliko jesu, pridržavajte se ovih pet pravila i produžite radni vijek svojim zubnim implantima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati