Slobodno vreme

Direktno.rs

05. 04. 2022. 10:45 0

Imate rupice na leđima? Rođeni sa posebnim DAROM

Ukoliko imate dva blaga, simetrična udubljenja u dnu leđa, vlasnica ste Venerinih rupica. Mnogi smatraju da je sreća imati takve rupice, jer poboljšavaju telesni izgled, a još su uočljivije na telima koja nemaju puno masnoća i imaju izgrađene mišiće.

Ova su udubljenja puno češća i naglašenija kod žena, a od davnina se smatraju lepim i seksi, pa su i nazvana po Veneri, starorimskoj boginji lepote i ljubavi, odnosno kod muškaraca po Apolonu, grčko-rimskom bogu muške lepote.

Stručni latinski naziv za njih bio bi fossae lumbales laterales, odnosno lumbalna lateralna udubljenja, i zapravo su samo površinski odraz spolja zdeličnih kostiju s kružnom kosti. Za njih je "odgovoran" kratki ligament koji se proteže od navedenog dela kičme do kože.

Nemaju veze ni sa jednom vrstom zdravstvenih problema, pa niti s tegobama u donjem delu leđa. Naprotiv, obično se smatra da su znak dobre genetike, bolje cirkulacije krvi i nižeg nivoa masnoća, premda mogu biti vidljive i kod vitkih i kod manje vitkih ljudi.

Rupice na leđima, kažu stručnjaci, zaista i jesu pokazatelj senzualnosti jer ljudi koji ih imaju više uživaju u intimnim odnosima, i to sve zbog toga što pomažu u jačem cirkulisanju krvi.

Venerine, odnosno Apolonove, rupice jednostavno su rezultat genetike, odnosno nasleđenog oblika kostiju u donjem delu leđa, zbog toga ih nije moguće stvoriti dijetama ili vežbama za mišiće.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati