Slobodno vreme

Direktno.rs [ Izvor: RTS, GUARDIAN ]

08. 09. 2021. 09:10 0

Kina ograničava deci vreme za video-igre

Kineski regulatori skresali su količinu vremena koju maloletnici mogu da provedu igrajući onlajn video-igre kao odgovor na sve veću zabrinutost o problemu zavisnosti od takvog sadržaja.

Pravila, koja je objavila Nacionalna služba za medije i informacije, nalažu da korisnici mlađi od 18 godina mogu da uživaju u video-igrama od 20 do 21 čas pomenutim danima, prenosi Sinhua.

Onlajn gejming kompanijama zabranjeno je da nude svoje usluge maloletnicima van tih propisanih termina, a moraju da uvedu sistem provere i verifikacije na osnovu pravih ličnih imena.

Kina je prethodno ograničila broj sati koje maloletnici mogu da provedu na video-igrama na tri časa praznicima i jedan i po ostalim danima.

Sinhua takođe prenosi i da će Nacionalna služba za medije i informacije povećati frekvenciju i intenzitet inspekcija kompanija koje nude onlajn igre kako bi osigurala da se nova pravila poštuju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati