Slobodno vreme

Direktno.rs

27. 07. 2021. 19:11 1

Divlji obračun bandi majmuna, vozači šokirani

Dve "suparničke bande" divljih majmuna posvađale su se ispred šokiranih vozača na ulicama Tajlanda, a incident je snimljen i objavljen na društvenim mrežama.

Svađa je započela ispred ruševina drevnog budističkog hrama, a onda je jedna grupa oterana na obližnji put, nakon čega je gomila majmuna prouzrokovala saobraćajni kolaps.

Prestravljeni vozači čekali su nekoliko minuta i gledali majmune kako se tuku.

- Bio sam u zgradi blizu hrama kad sam čuo vrištanje. Bilo ih je puno i svi su se držali zajedno. Videlo se da se svađaju, pojurili su na put i počeli da se bore - rekao je svedok Khun Itiphat.

Veruje se kako jedna grupa majmuna boravi oko hrama - popularne turističke atrakcije u gradu Lopburi gde ih ljudi obično hrane, dok druga grupa dolazi iz napuštenog bioskopa.

Sada zbog pandemije koronavirusa nema toliko turista, pa su majmuni ostali bez svojih redovnih poslastica. Takođe, zbog lokdauna ih više ne hrane ni meštani, pa je glad čini se izazvala svađu.

- Otkako nema turista postali su puno agresivniji, napadaju i ljude zbog hrane kako bi preživeli. Vrše invaziju na zgrade i teraju meštane iz domova. Ovde je nemoguće živeti - rekao je veterinar Supakarn Kaewchot.

U gradu Lopburi koji se nalazi oko 150 kilometara severno od Bangkoka žive brojni divlji majmuni, a meštani inače veruju kako im donose sreću, pa svake godine upravo njima u čast organiziraju festival.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati