Slobodno vreme

Direktno.rs

20. 06. 2021. 15:20 0

Mladi opčinjeni crno-belim kafićem: Uđite u svet 2D iluzija

U blizini Dvorskog trga u Sankt Peterburgu u Rusiji smešten je crno-beli kafić u kome se osećate kao da ste deo slike ili stripa.

Kafić BW je kao stvoren za pasionirane ljubitelje animacije i stripa, ili samo za one koji traže brzu avanturu u čudnom svetu 2D iluzija.Prelazak u drugu dimenziju nije samo zbunjujući, već i uzbudljiv za mnogobrojne posetioce koji su od zvaničnog dana otvaranja u novembru 2019. godine uspeli da pretvore kafić u jedno od najpopularnijih mesta za objavljivanje na društvenim mrežama.- Odluka o otvaranju kafića u animiranom formatu došla je u jesen 2019. godine. Hteli smo da stvorimo mesto koje bi bilo zanimljivo uglavnom zbog svog enterijera, naravno, uz dobru kafu. Obnova je trajala nešto više od mesec dana, a potrošeno je oko 100 kg boje. Od tada su naši gosti oduševljeni! Ljudi nam dolaze radi neobičnih slika. Naši zaposleni vole da rade u ovom ambijentu, a neki su mesecima čekali da se otvore slobodna radna mesta - otkrio je vlasnik kafića Solbon, a piše "Bored panda".Teško je sedeti miran na ovom inspirativnom mestu i ispijati svoje piće, jer vas ilustracije prosto pozivaju da ih dodirnete i uverite se u kojoj ste dimenziji.Komentari na društvenim mrežama uglavnom su pozitivni, a gosti kažu da su imali osećaj kao da su ušli u osamdesete i prošetali kroz spot benda "A-ha" u pesmi "Take On Me".

Ipak, "Black and White" 2D kafić nije jedini te vrste u svetu.

Još jedan potpuno nadrealan kafić u Japanu, prikladno nazvan "2D Caffe", čini da se osećate kao da ste zakoračili u crtani film.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da su Japanci opsednuti stripovima, i uopšte svim animiranim stvarima koje vode do neke druge stvarnosti, onda i ne čudi što je ovaj kafić jedan od najposećenijih u Tokiju.Enterijer je osmišljen tako da vam zavara oči i stvori osećaj da ste deo animacije.

Dekor je u potpunosti monohromatski, sa belim podovima, stolovima i stolicama, i svaki deo, od stolova i stolica do zavesa i tapeta, osmišljen je i napravljen tako da podseća na crno-beli strip.

Jedino što vas na ovakvom mestu može otrezniti i vratiti u stvarnost jeste šareniš hrane i pića koje ste naručili.

Nakon što provedete neko vreme unutra, možda ćete se zbuniti šta je stvarno a šta nacrtano na zidu. Zato budite obazrivi pri izlasku, vrata možda nisu stvarna.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati