Slobodno vreme

Direktno.rs

19. 06. 2021. 08:05 1

Leto samo što nije: 25 stvari koje treba uraditi dok je toplo

Leto ove godine počinje u ponedeljak, 21. juna ujutru u 5 sati i 32 minuta. Tog dana će obdanica biti najduža, a noć najkraća. Predstavljamo vam 25 stvari koje bi mogli da uradite do jeseni.

Sunce će 21. juna u Beogradu izaći u 4:52h, a zaći u 20:27h, obdanica će trajati 15 sati i 35 minuta, a noć svega osam sati i 25 minuta, dodaje se u saopštenju.

S obzirom da je leto praktično iza ćoška, predstavljamo vam spisak od 25 stvari koje treba da uradite do kraja leta. Vreme je, više nema potrebe da odlažete..Idite na put - Neka vas vodi snaga želje za upoznavanjem novih mesta, kultura i ljudi. Putovanje je verovatno jedina stvar na svetu koja nas, plaćena prema našim mogućnostima, čini još bogatijima.

Plivajte što više možete - Uhvatite talas i prepustite mu se.

Šetajte pored plaže - Uživajte u vrelom pesku i horizontu života koji se otkriva nad plavom pučinom.

Pretvarajte se da ste na moru - Ukoliko zbog trenutne finansijske situacije ne možete otići na more, učinite sve kako bi ono došlo kod vas. Oslobodite maštu! U vašoj blizini se nalazi jedno od prelepih jezera ili reka? Odlično! Peškire u ruke, prijatelje pod ruku i pravac na vaše more!

Isplanirajte piknik - Unesite u svoju svakondevicu malo inovacija. Druženje pod vedrim nebom, jaukanje kada se nađete u društvu komaraca i menjanje destinacije zbog dosadnih insekata. Zašto da ne? Otkrijte nepresušne izvore zdravog smeha!

Potraga za pejzažom - Krenite u potragu za prizorima koji oduzimaju dah

Spisak - Napravite listu svih događaja na koje biste mogli da odete. Leto je idealno vreme za posetu izložbama, različitim promocijama i koncertima. Pevajte i plešite!

Vozite bicikl - Vetar u leđa kao da daje krila, ali i bolja fizička kondicija zvuči primamljivo.

Napravite zabavu kod kuće - Dobra vina i još bolja muzika. Pozovite prijatelje i žurka može da počne. Ispijte život na eks!Probudite se rano - Uživajte u prizoru jutarnjeg sunca i dana koji tek kreće da se budi. Hranite se energijom koja vas okružuje.

Izgledajte drugačije - Promenite frizuru ili boju kose. Nosite šarene košulje, haljine i majice. Unesite u svoje leto još boja!

Volontirajte - Leto je pravo vreme za akciju. Postoje različiti projekti tokom kojih se mogu steći praktična iskustva iz različitih oblasti. Osetite timski duh!

Potražite posao - Mnoge firme tokom leta imaju veću potražnju za novim zaposlenima, te je ono prava prilika za početak ili nastavak potrage za poslom.

Pročitajte knjigu - Pozajmite knjigu od prijatelja ili idite do najbliže knjižare. Onoga trenutka kada se zaljubite u pisane reči, prestaćete da kupujete knjige. One će kupovati vas.

Uradite nešto čega ste se ranije plašili - Sve što želite nalazi se druge strane straha, ali posmatrajući strah sa te druge strane uvidećete da je strah jedino izgovor kojim se pravda nespremnost. Usudite se!Spremite večeru svojim prijateljima - Izgovori poput "Ne umem" nisu prihvatljivi! Nije bitno šta kuvate i šta jedete. Bitno je za koga kuvate i sa kim delite večeru.

Jedite sladoled - Mnogo sladoleda. Ispunite sve želje deteta koje čuči u vama!

Preuredite svoj dom - Generalno sređivanje ne samo što će vaš dom učiniti urednijim već ćete se osećati energičnije i prijatnije u njemu.

Inspirišite se stvarima koje vas okružuju - Fotografišite. Pišite. Lepe stvari uvek mirišu na ruke.

Uživajte u prizoru leta!

Posmatrajte zalazak sunca - Poznato je da magična snaga boja i te kako utiče na raspoloženje. Pogled na užarenu žutonarandžastu kuglu koja se polako spušta u ružičastoljubičasto nebo u pozadini probudiće u vama osećaj mira, sigurnosti, sreće i životnog smisla.

Provedite jedan dan bez telefona - Rešite se svih ometajućih zujalica poput televizora i računara. I, nema izgovora. Potrudite se da čitav dan provedete napolju i bićete iznenađeni koliko će vaš dan biti drugačiji.

Naučite nešto novo - Koga je briga za onu dosadnu sapunicu kada je pred vama nešto znatno interesantnije?

Donesite bitne odluke - Kako god to zvučalo, ponekad je poželjno obaviti razgovor sa samim sobom. Pitajte sebe šta je to što vas zaista sputava, šta zaista želite i čemu se nadate. Niko vas ne poznaje bolje od vas samih.

Posvetite se učenju novog jezika - Zašto da ne? Leto je pravo vreme da sebe počastite učenjem novog jezika. To je investicija koja se uvek isplati, nema u njoj mesta za “ali”.

Porodica - Nađite vremena da se posvetite i svojoj porodici.

Volite.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati