Slobodno vreme

Direktno.rs

12. 06. 2021. 14:13 0

Fotošopirali slike maturantkinja: Osramotili 80 učenica (FOTO)

Fotografije najmanje 80 učenica jedne škole u Floridi digitalno su uređene kako bi se cenzurisao dekolte na njima. Nijedna od njih nije imala nepristojan "predubok" dekolte, ali su slike ipak fotošopirane. Školski nadzornik je rekao da nisu hteli "da osramote ili postide" učenice.

- Pričalo se da su fotografije u godišnjaku izmenjene - rekla je Rajli O’Kefe, učenica devetog razreda ove srednje škole u Floridi.

Kada je konačno dobila svoj primerak, devojčica (15) otvorila je stranicu sa svojom fotografijom i ostala je u neverici.Dodata je crna debela linija koja prekriva veći deo njenih grudi. Tada je Rajli pregledala ostatak godišnjaka i uočila je da je na desetine drugih devojaka imalo sličnu "izmenu", od kojih su mnoge bile nespretne i aljkave.

Mnogi studenti i roditelji su u subotu tražili izvinjenje, a u ponedeljak se oglasio pokrajinski nadzornik Tim Forson koji je rekao da "nije bilo dovoljno istrage pre donšenja odluke o uređivanju nekih slika".

O’Kefe je rekla da je u početku bila zbunjena, a zatim besna. Druge devojke su joj prišle i rekle da su se zbog prepravki osećale kao objekti. - Neko mora da razume da se zbog ovoga mnoge devojke osećaju osramoćeno i postiđeno - rekla je Rajli za lokalne medije.

- Izmenjeno je najmanje 80 fotografija učenica ove škole. Nijedna slika učenika, muškog pola, nije izmenjena. Čak ni slike momaka iz plivačkog tima koji su se slikali u kupaćim kostimima.

Forson je u izjavi rekao: "Svakako, nikada nije postojala namera da se bilo ko od učenika osramoti zbog odeće koju nosi. Na nesreću, naučili smo dragocenu lekciju o važnosti procesa i razumevanju da najbolja namera neće uvek izroditi i najbolji rezultat."Iz srednje škole sa oko 2.500 učenika, navode na svom sajtu da fotografije u godišnjaku "moraju biti u skladu sa kodeksom ponašanja učenika ovog školskog okruga okruga ili se moraju digitalno prilagoditi."

Mnogi roditelji su odlučili da potpišu peticiju u kojoj se navodi da je vreme da se ovo pravilo promeni i da "moramo da prestanemo da branimo devojčicama da nose odeću koja je iznad kolena i majice na bretele".

- Treba da učimo našu desu da su sami odgovorni za svoje postupke, a ne nečija odeća - rekla je jedan majka, prneosi "Elite Readers".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati