Slobodno vreme

Direktno.rs

13. 05. 2021. 07:09 2

LUDILO: Dečija imena koja zakon nije dozvolio

Teško je otkriti da li su neki roditelji stvarno hteli da daju svojoj deci ovakva imena, ali zbog njih su ona sada zakonom zabranjena. Jednako će vas iznenaditi neobična i luda imena koja su ipak dopuštena!

U želji da svom detetu daju zanimljivo i originalno ime, roditelji često preteraju. Tako neki ljudi ceo život ili barem do punoletstva kada mogu da ga promene, nose neobično ime, a mnoga imena toliko su čudna da tokom odrastanja nailaze na zadirkivanja, pa i zlostavljanja.

Iako neka imena ne postoje i ne možemo da zamislimo da bi neko tako nazvao svoje dete, mnoge zemlje širom sveta u matičnim kancelarijama imaju popis zakonom zabranjenih imena. Teško je otkriti da li su neki roditelji stvarno hteli da daju svojoj deci ovakva imena, ali zbog njih su ona sada zakonom zabranjena, piše "Miss7mama.hr".

2015. roditelji u Francuskoj hteli su svoju devojčicu da nazovu "Nutela", ali sud im je zabranio i doneo odluku da bi takvo ime moglo da izazove zadirkivanje i ruganje. Na kraju su je nazvali Ela.Jedan turski par koji je živeo u Nemačkoj hteo je 2002. svoje dete da nazove "Osama Bin Laden", što im je bilo zabranjeno, dok je jedan par u Brazilu hteo da izabere ime "Sadam Husein".

U Meksiku su na listi zabranjenih: "Skrotum", "Fejsbuk", "Robokap", a u Danskoj ime "Anus".

"Pieandsauce" (u prevodu pita i preliv) jedno je od imena koje je zabranjeno u Australiji, kao i "Burger King".

Ime "Akuma", što znači đavo zabranjeno je u Japanu, a "Supermen" u Venecueli.

Novi Zeland zabranjuje ime "Sexy fruit" (u prevodu seksi voće), a u ovoj zemlji kao i u Maleziji zabranjeno je dete nazvati imenom "Marsovac".

Na Novom Zelandu nisu dopuštena imena: "Spinach" (spanać), kao i "Ceasarian" (carski rez), "Pantie" (gaćice), "Ikea", "Hitler", "Talula Does The Hula From Hawaii" i "4Real".

U Maleziji i Novom Zelandu zabranjeno je nazvati dete imenom "Chow Tow" što u prevodu znači "smrdljiva glava".

BRFXXCCXXMNPCCCCLLMMNPRXVCLMNKSSQLBB1116 - ovo ime odabrali su roditelji u znaku protesta protiv strogih švedskih zakona o imenima. Navodno se izgovara Albin.

A verovali ili ne, ova bizarna imena su dopuštena i negde u svetu, postoje deca koja se zovu: "Violence" (u prevodu "nasilje"), "Benson i Hedges" (britanski brend cigareta) i "Number 16 Bus Shelter" ("autobuska stanica broj 16").

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati