Slobodno vreme

Direktno.rs [ Izvor: Huffington Post ]

12. 01. 2021. 16:57 1

Šetala muža na povocu tokom policijskog časa

Jedna Kanađanka setila se nekonvencionalnog načina za zaobilaženje mere policijskog časa, zbog kojeg će morati da plati visoku novčanu kaznu.

Nakon što je policijski čas u njenom rodnom gradu stupio na snagu, rešila je da "prošeta" partnera na povodcu ispred kuće, umesto psa.

Kazna za nepoštovanje policijskog časa u Kvebeku iznosi 1.500 dolara. A par iz Šerbruka, grada udaljenog oko 150 kilometara od Montreala, rekao je policiji da je "vođenje psa na povodcu" zapravo isto što i "šetanje muškog partnera na povodcu".

Za kanadski "Huffington Post", portparol policije potvrdio je da je par primećen u šetnji posle devet sati uveče, tačnije u vreme policijskog časa.

Kada je policajac prišao 24-godišnjoj devojčici koja je 40-godišnjaka vodila na povodcu, ona je odgovorila da je upravo izvela svog psa u šetnju i da je to izuzetak koji su u njenom slučaju odobrile lokalne vlasti.

Policajac je rekao i da je stekao utisak da ga žena provocira.

Treba napomenuti da ni propisi Kvebeka ni savezne vlade ne sadrže nijednu odredbu prema kojoj je dozvoljeno ovakvo ponašanje. Jedini izuzetak tokom policijskog časa odnosi se na ljude koji zaista šetaju četvoronožne kućne ljubimce.

U provinciji Kuebec, u kojoj par živi, građanima nije dozvoljeno da napuštaju dom u intervalu od osam sati uveče do pet sati ujutru, a mera će biti na snazi još četiri nedelje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati