Slobodno vreme

Direktno.rs

07. 01. 2021. 11:58 0

Šestogodišnjak pisao Fajzeru: Prvo dajte vakcinu Deda Mrazu

Šestogodišnji dečak iz Irske Kalum Tornhil je, nakon što je čuo da je kompanija Fajzer proizvela vakcinu protiv koronavirusa, napisao pismo kompaniji gde je objasnio kako Deda Mraz mora biti prioritet pri vakcinaciji.

Njegova majka Pola Linehan rekla je kako je njen sin početkom novembra čuo za vakcinu na radiju dok su se vozili u automobilu na putu do škole. Kada se tog dana vratio iz škole, napisao je pismo te je tom prilikom čestitao Fajzeru na ovom dostignuću.

- Dragi Fajzer, čuo sam da ste napravili novu vakcinu protiv koronavirusa. Svaka čast - rekao je šestogodišnji Tornhil.

Nakon uvodnog dela dečak je prešao na konkretne zahteve.

- Možete li, molim vas, poslati vakcine na Severni pol za Deda Mraza i njegove vilenjake? Molim vas, želimo da spasimo Božić i učiniti svu decu srećnom - napisao je dečak.

Nekoliko nedelja kasnije Kalum je dobio odgovor i to od izvršnog direktora Fajzera Alberta Burla koji je bio oduševljen dečakovim željama.

- Ovakva pisma daju nam nadu i podsećaju nas na to zašto je posao koji svakodnevno radimo toliko važan - napisao je gospodin Burla.

Kalumu je zatim napisao i odgovor.

- Želim da znate da činimo sve što možemo da pomognemo ljudima širom sveta. Naravno, pobrinućemo se i za Deda Mraza i njegove vilenjake - odgovorio je Burla.

Evropska unija odobrila je vakcinu Pfizer-BioNTech prošlog ponedeljka, a države članice očekuju da će prve serije vakcina dobiti sledeće sedmice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati