Slobodno vreme

Milan Zarić

16. 12. 2020. 11:41 10

"Ako sprečimo da se zarazimo, dajemo doprinos da ostanemo zdravi"

"Ako sprečimo da se inficiramo, dajemo ogroman doprinos tome da ostanemo zdravi i da se izborimo sa pandemijom", rekla je juče ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i u stilu Grunfa iz čuvenog stripa "Alan Ford" izazvala urnebesne reakcije na društvenim mrežama.

Od početka epidemije koronavirusa, koja u Srbiji traje nešto više od devet meseci, čuli smo brojne zbunjujuće izjave, kontradiktorne najave, drugačija mišljenja iz dana u dan. Prednjačila je u tome, bez ikakve sumnje Ana Brnabić, često je građane u dilemu dovodio Predrag Kon, međutim izjava Darije Kisić Tepavčević, koju je dala juče, izbila je u prvi plan.

Naime, ona je ponovila da svaka porodica treba da bude krizni štab. A nakon te najave izrekla je rečenicu za anale, koja je "zapalila" društvene mreže.

- Svaka porodica treba da bude mali krizni štab, i to nije prebacivanje odgovornosti, već je potrebno da shvatimo koliko su ljudi važne karike u sprečavanju infekcije. Ako sprečimo da se zarazimo, dajemo odgoman doprinos tome da ostanemo zdravi i da se izborimo sa pandemijom - rekla je Kisić Tepavčević.

I kako je to izrekla, u stilu Grunfa, junaka iz stripa "Alan Ford", krenuli su komentari, od kojih se ne zna koji je duhovitiji i vrcaviji.

- Tko kani biti zdrav, ne smije biti bolestan (Darija Kisić Tepavčević) - glasio je komentar jednog od tviteraša.

- Grunfova sestra Darija Kisić: "Ako sprečimo da se zarazimo, dajemo ogroman doprinos da ostanemo zdravi". Posle ove izjave Mesan gubi smisao, Sizif prestaje gurati kamen, NDH postaje reper za ljudska prava, Dačić ide u vegane, Palma izlazi iz ormara.

O izjavi Darije Kisić Tepavčević je izvestio i Radio Sarajevo, koji je, takođe, konstatovao da njena izjava podseća na izjave legendarnog Grunfa.

- Čitam šta je gospodža Kisić izjavila o zaražavanju i doprinosu zdravlju. Treba snimiti sve njene izjave, a ima ih dosta, saznati gde živi, i onda puštati na ripit sve te duboke misli izašle iz njegnog mozga... Što sami mi da uživamo u njenim umotvorinama? Može, valjda, malo i ona - glasila je poruka još jednog tviteraša, dok je Ksenija Ostojić poentirala:

- Živ li je Maks Banker da oživi Alana Forda i ubaci sve ove izjave u strip - navela je ona nakon citirane izjave Darije Kisić Tepavčević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati