Slobodno vreme

Direktno.rs

22. 11. 2020. 15:15 10

IZVINI, SARAPA Nije "protojevrej", ipak je - "PROTIVJEVREJ" (VIDEO)

Voditelji i novinari prorežimskih televizija pokazali su nepoznavanje opšte kulture činivši neshvatljive lapsuse i greške, izveštavajući o smrti i sahrani patrijarha Irineja. Osim zaposlenih na TV Hepiju i RTS-u, medijsku sliku Vučićeve Srbije lapsusom je upotpunio i voditelj TV Pinka Predrag Sarapa.

Naime, umesto protojerej-stavrofor, najpre smo objavili da je Sarapa gosta u studiju oslovio sa "protojevrej", što nije promaklo gledaocima i korisnicima društvenih mreža, pa se i najveća uzdanica informativnog programa Pinka upisao u "društvo odabranih". Naravno, u neslavnoj kategoriji.

Međutim, ukoliko malo bolje oslušnemo, Sarapa je načinio takozvani "dabl-lapsus" u jednoj reči. Nije izgovorio ni "PROTOJEVREJ", kako je Direktno.rs već preneo, već je iz njegovih usta izletelo "PROTIVJEVREJ", što možete čuti ukoliko još jednom dobro načuljite uši.

Redakcija našeg portala se izvinjava voditelju što smo najpre objavili "protojevrej" i tako "pogrešno" preneli njegove reči. Nadamo se da će razumeti i oprostiti. Gospodin Sarapa je, dakle, umesto protojerej-stavrofor, ipak kazao "protivjevrej stavrofor".

Podsetimo, seriju lapsusa otvorila je voditeljka TV Prva, Bojana Ristivojević, oslovivši pokojnog patrijarha sa "njegova svetlost".

Nastavila je Jovana Jeremić, sa TV Hepi, kada je dr Aleksandra Sredojevića, protojereja-stavrofora, predstavila kao psa rase staford. Dan kasnije, ista voditeljka je odar (mesto gde leži telo pokojnika do sahrane) pobrkala sa odronom.

Sarapa, međutim, nije u svoj lapsus umešao rasu pasa ili nešto slično, ali se zato jeste propisno obrukao nazvavši svešteno lice "protojevrejem".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati