Slobodno vreme

Direktno.rs

13. 11. 2020. 19:11 0

Beli svet u Srbiji

Beogradski dizajner Boris Haravan je autor edukativne igračke za decu koju je osmislio i proizveo u Srbiji. Radeći godinama u mnogim štamparijama u Tel Avivu razmišljao je često o svom proizvodu. Kada se 2012. godine vratio u Srbiju, proveo je kratko vremena u High-Tech industriji, nakon čega je 2014. odlučio da se posveti svojoj ideji koju je dugo nosio sa sobom i materijalizuje je.

Susrećući se sa mnogim problemima, bio je uporan u svom cilju i 2016. uspeo je da napravi prvu verziju igračke Mag-Net Tiles-a (magnetnih pločica). Ubrzo nakon toga bio je gost sa svojim proizvodom na jednoj svečanosti u organizaciji engleske ambasade na Belom Dvoru. Od tada je često bio gost na raznim festivalima i mini sajmovima organizovanim u privatnim školama i vrtićima.

Naknadno je napravio još jednu verziju magnetne slagalice i edukativnu bojanku. Bezbednosne analize igračke je obavio preko predstavništva SGS-a u Beogradu, a analize su obavljene u ovlašćenim laboratorijama za analizu igračaka u Francuskoj, nakon čega njegov proizvod ima oznaku CE, usklađenu sa evropskim standardima.

- Pozivamo Vas da podržite ovaj projekat na međunarodnoj platformi na internetu za startapove, na kojoj je u toku kampanja za Borisovu igračku preko koje se sakupljaju finansijska sredstva za novi tiraž igračaka. Na svaku poručenu igračku u Srbiji ili iz inostranstva za nekoga u Srbiji, firma Shape & Share D.O.O. će donirati jednu igračku deci bez roditeljskog staranja u Sbiji. Ova kampanja je vremenski ograničena i traje ukupno 29 dana. Do isteka kampanje je ostalo još 16 dana. Imamo još vremena da podržimo prave stvari. Kliknite na direktan link koji će Vas preusmeriti direktno na kampanju na kickstarteru - navodi se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati