Slobodno vreme

Direktno.rs [ Izvor: Elite Readers ]

02. 04. 2020. 09:11 0

Šišaju se, prosipaju farbu: DEČJA POSLA u izolaciji

U kućnoj izolaciji zbog koronavirusa nalaze se mnoge porodice, roditelji i deca provode 24 sata zajedno zatvoreni u svojim kućama. Dečija mašta i u ovoj situaciji je došla do izražaja, a roditelji neke slike koje to potvrđuju dele na družtvenim mrežama.

Džen Fulvier, stand-up komičarka i radio voditeljka podelila je fotografiju karantinskog rasporeda koji je kreirala za svoju decu i sebe, od 8 ujutru do 23 uveče. Zvuči kao dug dan za nju i njenu decu. Međutim, ona je samo navela decu da se probude u osam ujutru dok ona spava do 10 sati ujutro, za to vreme deca se igraju i troše višak energije što je tiše moguće, jer ipak mama spava. Raspored uglavnom uključuje gledanje televizije, svađe i tuče oko video igara, tuče oko igračaka i sa igračkama, čitanje o teorijama zavere Covid-19, odvojeno vreme za piće, bingo i uveče molitva da su deca umorna i spremna za spavanje.Jedna samohrana majka je pronašla način kako da održava domaćinstvo i da zabavi svoju decu.

Koristeći lažni  novac iz društvene igre monopol, deca mogu da zarade novac tako što će čisteći sobu i kupatilo, rasklanjati veš, brisati podove, prati sudove, raditi vežbe, pa čak i čitati 30 minuta.

Sa svojim zarađenim novcem, mogu da kupe omiljene grickalice, vreme za video igre ili gledanje televizije. Ovo je dobar način da naučite svoju decu odgovornošću i da rade za ono što želite. Dvanaestog dana samoizolacije, spisateljica Kurtis Sitenfeld je obukla svoju venčanicu jer su je deca zamolila. U objavi na Tviteru napisala je da nije imala dobar razlog da ih odbije.Škole su zatvorene i deca širom sveta sada uče od kuće i oslanjaju se na svoje roditelje da im pomognu da savladaju gradivo. Jedan otac nije bio u mogućnosti da pomogne jednom prilikom pa je zamolio svog najboljeg druga da uskoči i drži nastavu tog dana.Prvog dana samoizolacije, deca jedno inžinjera su se požalila kako im je dosadno. Genijalni otac je doneo stari laptop i zadužio svoju decu da rastave ceo laptop pa da ga potom opet sastave.Za one roditelje koji nisu smislili kreativnu zanimaciju za svoje mališane, mogu samo da se nadaju da neće proći isto kao ova korisnice Redita. Naime njenom sinu je bilo dosadno, pa je rešio sam da se ošiša.Neki roditelji za vreme samoizolacije imaju pune ruke posla. Jedna mama je okačila na svom Instagram nalogu sliku svoje male dece koja se igraju sa kantom punom zelene farbe. U opisu je navela da nije istog dana okačila fotografiju jer joj na prvi pogled nije bilo do smejanja.Novinar Ed Kuming je na Tviteru podeliko fotografiju koju mu je poslao prijatelj, a u opisu je napisao da je u kadi 18 rolni toalet papira.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati