Savremena žena

Direktno.rs

25. 01. 2022. 09:06 0

Pogrešno češljanje i još 4 stvari koje uništavaju kosu

Čak i kad imate skup šampon, najbolje regeneratore, uvek pazite kako se fenirate, koristite bademovo ulje i druge preparate, možete biti nezadovoljni kako vam kosa izgleda. Tada je najverovatnije problem u sitnicama na koje i ne obraćate pažnju.

1. Raščešljavanje

Klasično češljanje kose podrazumeva češljanje od temena ka vrhovima. U slučaju da vam je kosa zamršena, takvo češljanje će slomiti vlasi i vizuelno će kosa izgledati suvo i ućebano. Kod zamršene kose, najbolje je uzeti tanak češalj i polako raščešljati sam čvor. Na taj način će manje pucati, a kasnije ćete se i lakše češljati.

2. Suv vazduh

Zbog suvog vazduha kosa se suši, postaje osetljiva i lomljiva, otkriva Anja Delikompanji, direktorka "Frančesko grupe" za negu kose u Velikoj Britaniji. Anja savetuje da više pažnje posvetite obnovi i zaštiti vlasi maskama i uljima.

3. Hlor

Kupanje u bazenima s hlorisanom vodom veoma šteti kosi. Osim što svetlo farbana kosa dobija zelenkaste nijanse, hlor razgrađuje aminokiseline u kosi. Zbog suvoće kosa počinje da se mrsi i teško raščešljava i lomi. Danas postoje brojni proizvodi za kosu koji skidaju hlor s vlasi.

4. Čvrsto vezana kosa

Razmislite pre nego što vežete rep ili punđu. Što čvršće stežete kosu u neprirodnom položaju, to će vam više patiti koža glave i koren kose. Zatezanje kose u drugom smeru oštetiće koren i podstaći ubrzano opadanje vlasi.

5. Tvrda ili meka voda

Promena u tvrdoći vode kojom perete kosu loše utiče na njen kvalitet. Kad primetite da vam je kosa previše suva i lomljiva, počnite da koristite ulje za kosu. Protrljajte nekoliko kapi ulja i provucite prste kroz vlažnu kosu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Još jedna cigla u zidu

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati