Savremena žena

Direktno.rs

27. 10. 2021. 06:11 0

Četiri stvari ćerke uče od majki: Druga je posebno važna

Geni imaju veliki uticaj na izgled, ali i razvoj deteta. Ipak, ogromnu ulogu ima okolina i sve ono što dete tokom života uči od roditelja.

Mame su, naročito u prvim godinama života, blisko vezane za dete, pa je potpuno očekivano da deca od njih najviše uče. Slušamo kako su devojčice mamine kopije, a situacije u kojim one imitiraju svoju majku su vrlo česte.

Ne smemo da zaboravimo da decu, nekad i nesvesno, učimo stvarma koje će koristiti celog života. Ove četiri stvari ćerke uče od svojih majki.

Kako da se brine o sebi

Vi ste primer i model ponašanja svom detetu. Ako vodite računa o sebi, svom zdravlju i izgledu, vaša ćerka, će verovatno, raditi isto to. Od šminkanja, garderobe, pa sve do nekih većih stvari, poput brige o svom zdravlju, ona pronalazi primer u vama. Obratite pažnju kakve su vam navike po pitanju ishrane, fizičke aktivnosti, odlazaka lekaru - razmislite da li želite da vaša ćerka bude takva.

Kako da voli sebe

Naš zadatak je da naučimo decu koliko su vredna i zašto je važno da se na pravi način brinu o svom zdravlju. Devojčice su često te koje će pratiti mamin primer. Naučite je da je zdrav način života važan. Bez obzira na to šta drugi kažu, ona mora da nauči da voli sebe, svoje telo, svoje talente. Ne treba da se meri prema drugima, već prema onome što sama želi. Mora da zna da je savršena baš takva kakva je, a majke su najbolji učitelji, piše Yumama.

Kako da se ponašaju prema drugim ljudima

Deca prate sve, od toga kako sa prijateljima ogovarate druge, do toga kako se ponašate kada ste u društvu. Iako se nekada ne čini tako, ćerka će "kupiti" vaše obrasce ponašanja. Ako je stalno bila pored majke koja traži zamerke drugima, verovatno će i sama raditi isto. Zato je važno da se potrudite da detetu pokažete kako biti pristojan i dobar prema drugima.

Kako treba da izgleda ljubav

Ovome ih, zapravo, ne učite samo vi, već i vaš partner. Dete promatra kako se tata odnosi prema mami, ali i mama prema tati, i na osnovu toga gradi sliku ljubavi u svojoj glavi. I kada ne očekujete, u nekim običnim, svakodnevnim stvarima, poput pripreme doručka, dete posmatra kako izgleda vaš odnos. Kasnije će u životu tražiti sličnog partnera, zato se potrudite da budete ono što biste voleli da bude i vaše dete.
Stoga, ukoliko verujete u ova narodna verovanja, znate šta vam je činiti!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati